voor kinderen

Puur & Krachtig: Weerbaarheidstraining voor kinderen

Tijdens onze weerbaarheidstraining krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en leren ze opkomen voor zichzelf. Ze leren hun grenzen aan te geven en de grenzen van anderen aan te voelen waarbij ze steviger in hun schoenen komen te staan. Deze vaardigheden worden in een kleine groep geoefend waarbij veiligheid en vertrouwen voorop staat.

Tijdens de training leren kinderen reageren op het gedrag van de ander en opkomen voor zichzelf met respect voor de ander. Oefeningen rondom stemgebruik, lichaamshouding en het maken van oogcontact komen hierbij aan bod. Kinderen worden gestimuleerd om samen te werken en van elkaar te leren. Op deze manier ontstaat er een fijne en veilige groepsdynamiek waarbij we samen plezier maken. Samen nieuwe dingen leren werkt vaak ook inspirerend en dus erg effectief! Spelenderwijs wordt er gewerkt aan de hulpvraag en de persoonlijke doelen van ieder kind. De kinderen krijgen thuisopdrachten mee om de aangeleerde vaardigheden buiten de training verder te oefenen.
Daarnaast is er voor jou als ouder de tijd en de ruimte om vragen te stellen als je daar behoefte aan hebt.

We creëren bewustwording rondom de volgende thema’s:

  • Social media
  • Groepsdruk
  • Omgaan met emoties
  • Grenzen aangeven
  • Overgang middelbare school
  • Pestgedrag
  • Voor jezelf opkomen
  • Positief denken

Heb jij het idee dat deze training iets voor jouw kind kan zijn? Ben je nieuwsgierig geworden of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer wij zien dat er meer hulp nodig is zullen we dit ook bespreekbaar maken met jou als ouder. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten en kijken daarom ook verder.

Locatie

De weerbaarheidstraining vindt plaats op de locatie van zwemschool ZESS, daar is een mooie en rustige ruimte beschikbaar en daar is ook de mogelijkheid om bij goed weer naar buiten te gaan.

Leeftijd & samenstelling groep

De training is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 en 13 t/m 16 jaar, deze zal bestaan uit 6 bijeenkomsten van een uur. Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen en verschillende leeftijdscategorieën worden de groepen samengesteld.

De training kan doorgang vinden bij een minimale groepsgrootte van 6 kinderen.

 

Wie geeft de training?

Puur & Krachtig weerbaarheidstraining voor kinderen geef ik samen met kindercoach Annette Kuilder. Zij heeft ook een eigen praktijk, genaamd de Krachtboom. Annette heeft erg veel kennis en ervaring in het werken met kinderen. Ik ben erg dankbaar dat wij onze passie kunnen delen en onze krachten samen weten te bundelen!

Wil je meer over Annette weten? Klik hier.
Wil je meer over mij weten? Klik hier.

Praktisch

Tijden: 14:30 uur tot 15:30 uur en 16.00 uur tot 17.00 uur
Kosten: €360,- incl. btw (lesmateriaal inbegrepen)\
Locatie:
ZESS Zwemschool, Kerkstraat 23, 5711 GT Someren

Alle data staan in de agenda.

Aanmelden

Bel of mail me gerust voor aanvullende informatie of om je aan te melden.