voor volwassenen

Cursus communicatie en zelfbewustwording

Het belangrijkste wat ik je wil meegeven uit deze cursus is de bewustwording van je eigen gedrag. Het is heel leerzaam en interessant om naar jezelf te kunnen kijken en te gaan VOELEN hoe je eigenlijk omgaat met bepaalde situaties.

In de cursus leer je dat als je verstrikt raakt in een discussie of zelfs ruzie je toch de controle en inzichten krijgt over je eigen handelen. Dat is BEWUSTWORDING.

Bij communicatie gaat het erom dat je zelf verantwoordelijk bent over wat je uitstraalt, zegt en doet. Want een ander kan niet voor jou invullen wat je EIGENLIJK bedoelt. Stel jezelf de volgende vraag.

Klopt datgene WAT ik zeg ook met hetgeen dat ik VOEL?

Als je heel eerlijk naar jezelf kunt kijken, wijs je dan wel eens met de vinger naar jezelf in een gesprek dat uitdraait op een discussie of ruzie? Dit is moeilijk om te leren omdat je tijdens een discussie of ruzie allerlei emoties voelt opkomen. Deze emoties zorgen ervoor dat je niet meer van een afstandje kunt kijken naar jezelf. In het heetst van de strijd gooi je er vaak dingen uit waar je misschien later spijt van hebt. Dat is niet erg, het hoort erbijā€¦ maar je hebt altijd een keuze! Je kunt erop terug komen, toegeven dat wat je hebt gezegd niet het juiste was en dat je het anders had moeten zeggen. Dit lucht op, probeer het maar eens!

Met meer bewustzijn in wat je zegt, hoe je het zegt, en wat je uitstraalt komt de boodschap duidelijker, assertiever, kalm en met respect over. Een ander kan dan niet meer om jou heen. En je zult gaandeweg gaan ervaren dat de omgeving mee veranderd in jouw groeiproces.

Conclusie: Pas wanneer JIJ je bewust bent van je eigen gedrag, pas dan kun je verder met je eigen groeiproces. Bewustwording van je gedrag en de verandering die plaatsvindt in positieve zin begint altijd in jezelf. En dat is niet meer dan een keuze van jou verwijderd. Een keuze die alles verandert.

Aanmelden

Zet jij ook de stap om je verder te ontwikkelen? Gun dit jezelf en leer jezelf kennen. Neem een kijkje in mijn agenda voor de eerstvolgende cursusreeks.

Bel of mail me gerust voor aanvullende informatie of om je aan te melden.

Deze cursus geef ik samen met Esther Cillekens. Ben je nieuwsgierig wie zij is, leer haar dan alvast een beetje kennen door op de link te klikken.