voor kinderen

IEMT sessie voor kinderen

IEMT: Een andere vorm van therapie “Creating Change in the Blink of an Eye”. IEMT: Integral Eye Movement Therapy. Deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak en snel blijvende resultaten te creëren. IEMT is geen therapie waarbij veel gepraat hoeft te worden over het probleem. Er wordt gewerkt met het loslaten van vervelende herinneringen die nog levendig zijn in het hier en nu. IEMT is een probleemoplossende methodiek die voor een enorme verbetering in de kwaliteit van leven kan zorgen.

Hoe werkt IEMT?

IEMT werkt direct met het gevoelssysteem. Vanuit een problematisch gevoel in het heden wordt d.m.v. vragen terug gespoord naar de kern van het probleem. Dit is het moment waarop iemand geleerd heeft zich zo te voelen of te zijn. Door op deze herinnering oogbewegingen toe te passen instrueer je het brein om breder te kijken, te denken en te voelen m.b.t. deze herinnering. Er ontstaat meer afstand, de herinnering wordt vager, en de emotionele lading verdwijnt. De herinnering wordt geneutraliseerd opgeslagen in het passieve geheugen en zal niet langer impact hebben op het heden. Het brein heeft geleerd om op een andere manier te voelen of te zijn. Op een elegante manier zorgt IEMT voor een „update”van vroegere ervaringen zodat de bagage van het verleden niet langer omhoog komt om de reacties in het huidige moment te vervormen.

Wat kan IEMT voor een kind betekenen? 

Kinderen met angstige emoties kunnen belemmerd worden om voluit te leven. De negatieve emoties krijgen door IEMT een plek en zijn niet meer belangrijk, waardoor het kind weer toe komt aan zijn ontwikkeling.

Voor wie?

IEMT is bij kinderen goed te gebruiken bij:

  • Hooggevoeligheid
  • Slecht slapen
  • Angst
  • Overactief
  • Concentratieproblemen
  • Bedplassen
  • Emoties niet op een goede manier kunnen uiten
  • Andere gerelateerde angst problemen (zoals angst voor bijvoorbeeld spinnen/honden etc)

IEMT kan helpen om de nare gevoelens te laten verminderen of te laten verdwijnen. IEMT werkt snel en effectief.

Kosten

Intakegesprek: €50,- excl. 21% btw
IEMT sessie kinderen: €50,- excl. 21% btw

Intakegesprek

Een intake gesprek is gewenst om te kijken of IEMT geschikt is en of ik kan bieden wat nodig is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer IEMT niet toegepast mag worden. Bel of mail  me gerust voor aanvullende informatie.